Webrush - Christina Neubert
Uncategorized

Webrush

 

sponsoreret gave

Jeg har fået lov til at prøve bambustandbørster af fra Webbrush.dk. Jeg har i forvejen de sidste par år kun brugt bambus tandbørster, fordi jeg af den simple årsag er blevet godt træt af plastic. Bambus er den hurtigst voksende plante på jorden. Da bambusplanten naturligt indeholder antimikrobielle stoffer, kræver den heller ingen form for miljøbelastende sprøjtemidler.

Webrush’s koncept går ud på at man tegner sig et abonnement, hvor man kan få sin tandbørste leveret til døren alt efter behov. Du kan vælge et interval, hvor du får en ny tandbørste hver første, anden eller tredje måned. Sundhedsstyrelsen anbefaler at man senest skifter sin tandbørste hver tredje måned. Det koster 29 kr. pr. tandbørste og det synes jeg egentligt er billigt. Konceptet er smart – så behøver man ikke tænke så meget på hvornår man sidst skiftede tandbørste.

Webrush ønsker at bidrage til at værne om miljøet ved, med at sælge miljøvenlige bambustandbørster. I overensstemmelse med deres fokus på bæredygtighed, har de sørget for, at også deres emballage er miljøvenlig.

Dog er børstehårende på deres bambustandbørste lavet af nylon, men det er nok også meget godt. Hårdheden af børstehårene, er reguleret i overensstemmelse med anbefalinger fra specialister på området. Webrush benytter en blanding af blød/medium børstehår, da de efter utallige test og anbefalinger fandt dette mest optimalt for tandbørstningen.

Ud over at have rene bisser, er det for mig enormt vigtigt, at man ikke har fældet regnskoven for at plante bambus, derfor spurgte jeg også lidt ind til dette – Ejerne havde ikke selv set med deres egne øjne plantagen endnu, men det var helt sikkert et mål de havde. Jeg synes det er rigtig godt at Webrush gerne vil sikre sig at deres produktion går ordentlig til. De har sikret sig at Bambussen er FSC godkendt. Den stammer fra regeringsgodkendte områder hvilket betyder:
– Der dyrkes og tages hensyn til væksten af bambus
– Der bliver kun fældet i områder hvor det ikke går udover pandaer som er meget vigtigt for lokalbefolkningen og produktionen. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.

 

Bambus kræver meget lidt vand, optager 5 gange mere drivhusgas sammenlignet med almindelige træer, og producerer 35 % mere ilt ved fotosyntese. Samtidig er bambus 100 % biologisk nedbrydeligt og det vokser utrolig hurtigt. Indtil videre er jeg total på. – Tandbørstehovedet er en anelse lille, så det kræver en ekstra indsats, men den kan til gengæld komme godt ind i hjørnerne. Jeg synes også den er meget pæn, behagelig at holde på, og det er fint at den kommer i pap emballage.

 

Relateret indhold