Vil du vide lidt om hvordan din lædertaske muligvis er blevet til? - Christina Neubert
Uncategorized

Vil du vide lidt om hvordan din lædertaske muligvis er blevet til?

 

Jeg er ked af at må fortælle dig, at det nok ikke er den mest rosenrøde metode, der bliver brugt, når det gælder produktionen af dine skindstøvler, skindtasker eller læderjakker. Vidste du at garvning er en af de giftigste industrier i verden på grund af de kemikalier, der bruges? Man bruger Krom i meget store mængder, hvilket er et stof der er kræftfremkaldende. Man bruger også Syrer, natrium og ammoniaksalte. Im so sorry, jeg sagde det ikke var en rosenrød produktion.

Ifølge et studie fra 2005 bliver der hvert år brugt 69.000 tons kromsalte i 1.600 af de tusindvis af garverier i Indien og der er mange af arbejderne, der ikke har beskyttelsesudstyr på. Ved garvemaskinerne på garverier står arbejderne tit barfodet i de mange liter svovlsyre og kromholdige spildevand, som desuden flyder direkte mod afløbet og ud i miljøet. Arbejderne begraver deres hænder dybt i kromsaltene, og det giftige vand i garvetønderne røres rundt med en pind og bare hænder også. Der er ingen masker til at beskytte dem fra at indånde det fine kromstøv. Dette koster menneskeliv og virkelig mange lider af uheldbredelige sygdomme og dårligt helbred deraf.

Lædergarverierne prioriterer ofte ikke beskyttelse til arbejderne. De hyrer arbejdere på midlertidige kontrakter, som gør det muligt at afskedige arbejdere, så snart de første tegn på sygdom viser sig. Sådan er det muligt at omgå den lovgivning, der siger, at arbejdsgivere skal betale kompensation, hvis deres ansatte bliver syge. Det er ikke ualmindeligt at et mellemstort garveri med omkring 120 ansatte har en Daglig produktion på 6.000 huder. Det er rigtig mange dyr der må lade livet. (kilde, Danwatch)

Det er heldigvis nogle virksomheder der har sagt stop over for denne umenneskelige produktion. Better World Fashion er en af dem. – De har taget kampen op og bruger kun 100 % genanvendt og upcycled skind og de bygger deres koncept på cirkulær økonomi og bæredygtighed.

Did you know that tanning is one of the most toxic industries in the world because of the chemicals used? There are being used Chrome in very large quantities, which is a substance that is carcinogenic. The industry are also using acids, sodium and ammonia salts. Each year there is used 69,000 tons of chromium salts in 1,600 of the thousands of tanneries in India and many of the workers do not have protective gear on. By the tanning machines the tannery workers are often barefoot in the many liters of sulfuric acid and chrome-containing waste water, which also flows directly into the drain and into the environment. Leather tanneries often have no priority of protect the workers. They hire workers on temporary contracts, which makes it possible to dismiss workers as soon as the first signs of disease appear. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relateret indhold