Spring cleaning - Christina Neubert
Uncategorized

Spring cleaning

 

Aaaah så er det endelig blevet forår.. Hold nu op denne her vinter har været laaang. Og når solen kommer frem på denne måde, som den har gjort den seneste uge, så får jeg lyst til at rydde op i mit tøjskab igen. Så her i weekenden, og udover gåture, fødselsdag og træning, tog jeg fat i mit gamle redskab, nemlig 6 af hver, som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen. Der er siden sidst kommet 3 nye tøjvenner til, så jeg måtte finde ud af, hvad der i stedet skulle videre. Jeg havde lidt mine anelser om, hvad det skulle være, blandt andet en brun cardigan, som jeg havde købt i genbrug, og som jeg faktisk ikke har gået meget med. Så den er der en anden der må få glæde af nu! Jeg kunne også lægge mit uldundertøj ned i kælderen for en lang tid, hvilket jeg slet ikke er ked af.

Jeg kan godt lide at leve så minimalistisk som muligt, og ikke have for meget overflødigt – Så føler jeg nemlig, at det er 10 gange nemmere at overskue hverdagen, som tit er lidt travl.

Mit gamle redskab går ud på at organisere tøjet som en capsule wardrobe. En capsule wardrobe er en udvælgelse af få essentielle tøjstykker som er mere eller mindre tidsløse. f.eks. Et par sorte bukser, et par jeans en skjorte, en t-shirt, en nederdel. Herefter kan den lille samling så blive forøget med et par sæsonbetonet stykker tøj, og det behøver ikke altid at være tøj som er nyt, og man behøver faktisk heller ikke forøge. Det gælder også om at kunne skabe flere sæt outfits til forskellige anledninger udfra denne lille samling af tøj.

Når man starter på capsule wardrobe, så er det en god ide at gå alt sit tøj igennem og kun beholde de absolut værdsatte stykker. Dem af en god kvalitet, og som man ved man kommer til at gå med.

Jeg har valgt at have 6 undertrøjer/stropbluser, 6 kortærmede t-shirts, 6 langærmede t-shirts, 6 par bukser og 6 skjorter og 6 strikbluser samt 6 cardigans og lidt kjoler og nederdele. Jeg har udvalgt dem som jeg går mest med og resten har jeg pakket væk. Reglen er at skal jeg have noget nyt tøj, skal jeg af med noget andet. Derfor er der nu 3 stykker tøj der må i kælderen eller videre til genbrug eller til syskuffen. På denne måde kan jeg også holde styr på hvor meget tøj jeg egentlig køber.

Aaah now it’s  final become spring and I felt like the need to clean up my wardrobe again. I have used my old tool agin, namely six of each, as I have written about previously on the blog. I have organized it as a capsule wardrobe with 6 items of everything. 6 short t-shirt, 6 shirts, 6 trousers, 6 knits etc. it’s make everything more easy. I know what I need, I know what to wear every morning – but I have one simple rule. If I want something new I have to replace it with something I already have.

Relateret indhold