Svaneke - Christina Neubert
Uncategorized

Svaneke

 

SvanekeEt af mine mange dejlige sommerferie minder, er fra skønne Svaneke på Bornholm.  Svaneke er Danmarks mindste købstad med ca. 1.200 indbyggere. Den lille grønne perle byder på en håndfuld spændende butikker og kunsthåndværkere og så hersker der en idylisk stemning overalt. Svaneke har flere butikker og kunstnere som har et bæredygtigt fokus. Blandt andet finder man den gamle købmandshandel, som har været en helsekostforretning i de sidste 6 år. Den ejes af Susanne som har sat et rigtig hyggeligt præg på butikken, og her føres et stort udvalg af økologiske produkter, bornholmske fødevarer, kaffe og te, samt delikatesser fra rundt om i verden. Susanne holder butikken åbent hele året rundt, fordi der er en stigende interesse på bornholm for de naturlige og sunde produkter som butikken byder på. Der var også et mylder af mennesker, da jeg kiggede forbi. Jeg købte et par recyclede karklude til min samling. De er så flotte med deres friske farver og retromønstre.

 

Udover at jeg kan anbefale at smage lækker Svaneke is, som er gourmet is lavet på naturlige råvarer fra øen, kan jeg også anbefale at dingle rundt i de små hyggelige gader, som har flere genbrugsforretninger og butikker, hvor man blandt andet også kan finde tøj af økologisk kvalitet. Kunstneren og virksomheden Pernille Bülow A/S holder også til i Svaneke. Det var specielt deres Fair Trade projekt “Bülow Jewellery” som fangede mit øje. Det har eksisteret siden 2005. Smykkerne er en blanding af Pernille Bülows fine design og en gruppe ghanesiske kvinders traditionsrige produktion af glasperler. Kvinderne i Ghana fremstiller perlerne af lokalt genbrugsglas fra gamle flasker, bilruder og andet affaldsglas, der smeltes om til de rustikke perler.Engagementet i deres fair trade projekt har nu givet kvinderne helt nye livsbetingelser. Med en væsentligt højere dagsløn har kvinderne nu råd til at sende deres børn i skole og til at forbedre familiens leveforhold generelt, og derved skabe en ny fremtid for alle.

svaneke2

One of my many wonderful memories of my summer holiday, is from beautiful Svaneke on Bornholm. Svaneke is Denmark’s smallest town with approximately 1,200 inhabitants. The little green city offers a handful of interesting shops and artisans, and there is an idyllic atmosphere everywhere. Svaneke has several shops and artists who have a sustainable focus. Certainly worth a visit.

Relateret indhold