Share and care for your clothes! - Christina Neubert
Uncategorized

Share and care for your clothes!

IMG_5921IMG_5895

Under sidste uges modeuge, deltog jeg blandt andet i et event omkring cirkulær mode, der blev holdt i The Organic Club på Vesterbro. Her var også andre engagerede bæredygtige modeinteresserede at spotte. Både The Oganic Club Vesterbro og en anden cirkulær mode virksomhed ved navn Kalo, var der for at fortælle om deres koncepter. – Det er 2 forskellige måder at indtænke cirkulær mode. The Organic Club koncept går ud på, at man betaler et månedligt abonnement på 99 kr, og så kan man bytte sit eget tøj til noget som hænger i butikken. Man får først vurderet sit tøj med point, herefter kan du låne dig til et andet stykke tøj, som har samme point.  Jeg synes helt klart, det virker som noget jeg selv godt kunne få rigtig stor glæde af. Men hvor jeg kan se en ulempe, er at man ikke nødvendigvis kan levere alt tøj tilbage igen. Hvis jeg f.eks netop skulle have lyst til at låne en festlig kjole eller andet festligt, måske en lilla palliet nederdel, ville jeg så kunne returnere den igen? Det spurgte jeg om, men svaret var, at der desværre ingen garanti var for det. Det kan måske afholde mig fra at låne noget som er lidt mere vildt, men jeg vil ikke dømme konceptet på forhånd, for det en jo i virkeligheden en god ide, at kunne låne/leje tøj, og jeg tænker at man måske bare kan spørge når man låner noget, hvad chancerne er for, at de vil tage det igen. Så kan man i hvert fald lige selv tænke igennem, om det er noget man skal tage med hjem. Konceptet giver sådan en som mig, som køber holdbart tøj, der måske er en smule neutralt, mulighed for at dresse lidt mere op og lege lidt mere. Jeg har jo netop gennem mange år ikke ville købe særlig meget tøj, så det er ikke palliet kjoler jeg har flest af.

IMG_5914

The Organic Club havde også lækre bæredygtige mærker som Skall studio, iLoveEcoEssentials og Mild Makeup, hvilket jeg synes er super dejligt. Og atmosfæren i butikken er rigtig skøn. Den ligger på Istedgade som er en af mine yndlingsgader i København.

IMG_5915

IMG_5897

KALO’s koncept er lidt anderledes, men det er også noget med, at man ikke skal købe tøjet. KALO beskriver det, som at hos dem får du en uendelige garderobe! Her kan du låne tøjet på lejebasis. Det er noget dyre, du betaler 599 kr og opefter for at leje 3 stykker tøj om måneden. Igen kan det jo godt svarer sig, hvis man har en masse vigtige begivenheder eller et job, hvor det kan være en fordel at komme i nyt lækkert og klassisk tøj hver dag.

Med et abonnement hos KALO, får du adgang til deres garderobe, som består af styles fra anerkendte mærker p.t. er der blandt andet Pieszak, Filippa K, Dorothee Schumacher og DAY Birger et Mikkelsen. De leverer dine tøjvalg, til din dør. Og selvom tøjet har været brugt i forvejen, sørger de for at det er renset og strøget og klar til brug. Når måneden er omme, tager KALO dine styles retur, og sørger for vask og rens. Selvom Prisen per måned er 1/10 af, hvad tøjet havde kostet dig i butikken, er det nok ikke alle, der har råd til at være med her. Men igen, hvis du ikke lige har råd til at købe den der Day Birger et Mikkelsen kjole, som du går og drømmer om at have på til den næste fest, og som måske koster 3-4000 kr. Så har du her muligheden, for at leje den til 1/10 af prisen. Jeg synes det kan være fristende nok, for du kan jo samtidig også låne en jakke eller en strik som kan indgå i hverdagen på jobbet, og give det ekstra pift til netop denne måned. For mit eget vedkommende, ville jeg nok kun gøre det, hvis jeg vidste jeg skulle til noget ekstraordinært. Jeg kunne godt tænke mig, at man i fremtiden ville kunne leje sko hos KALO. På den måde ville jeg have hele sættet til et arrangement, og sko er bare noget de fleste kvinder ikke kan få nok af, bare tænk på Carrie Bradshaw. – Hun kunne have sparet meget plads i hendes garderobe og mange penge, hvis hun havde haft et sted som KALO, hvor hun kunne leje smukke, anderledes sko.

 

IMG_5905

Som vi snakkede om ved eventet, handler det også meget om, at man skal ændre sin indstilling til sit tøj og forbrug. Man har været vandt til at leje forskellige andre ting, men aldrig tøj før. Det kræver en ny måde at tænke på sit tøj, og også om planlægning af sin garderobe. Men planlægning af tøj outfit er nu heller ikke så dum en ide.

 

Relateret indhold