Salon Zacho - Grøn frisør med omtanke! - Christina Neubert
Uncategorized

Salon Zacho – Grøn frisør med omtanke!

Nå jeg går til frisøren, så står den på selvforkælelse, noget jeg faktisk har haft brug for et stykke tid. Jeg sætter mig måske i stolen 2 gange på et år hos en frisør, og her er det vigtigt for mig at jeg bliver behandlet med sunde produkter, som er fri for de mest skadelige kemi ingredienser. Nu er det kun 2 gange om året at jeg er hos frisøren, men tænk lige over at frisøren rent faktisk står med farver og shampoo hver dag, og derfor har brug for at arbejde med sunde produkter uden kemikalier i. Det er derfor en god ide at vælge en grøn frisør ikke kun af hensyn til dig selv og din egen sundhed, men også af hensyn til din kære frisør, og ikke mindst miljøet. Min grønne frisør, hedder salon Zacho, ejet af Anja Zacho. Den ligger på Amagerstrandvej og her finder du nogle af de sødeste frisører, beliggende med den bedste udsigt ud over Amagerstrand. Her klipper og farver Anja, Camilla og Susanne hver dag deres kunder. Og det gør de ganske godt, med nogle af de bedste grønne produkter på markedet.

En grøn salon er din garanti for, at sundhed, allergi, arbejdsmiljø og energibesparelse bliver taget seriøst. Salon Zacho er certificeret med Grøn Salon mærket, hvilket garantere at du kun finder produkter her som ikke indeholder kemiske stoffer, som står på Grøn Salons forbudtliste. Salonen er også særlig opmærksom på allergi og overfølsomhed, og der gøres kun rent med miljømærkede rengøringsmidler. Den daglige leder er også forpligtede til at instruere og uddanne sit personale i viden omkring kemi og sundhed.

Dette er søde Anja som ejer salon Zacho. Hun har været frisør i 18 år. Hun valgte at blive grøn frisør for 14 år siden, da hun under hendes elevuddannelse blev ramt af PPD allergi og Persulfat allergi, hun hævede simpelthen kraftigt op i huden og blev følelsesløs, derudover blev hendes luftveje generet og hun røg på hospitalet 2 gange. Hun kom igennem hendes uddannelse, dog takket være asmaspray og allergipiller. Efter hun blev færdig som frisør elev, led hun stadig med gener i halvandet år. Hendes læge foreslog hende, at hun skulle droppe faget, hvilket var meget svært for Anja at sluge, men hun omskolede sig alligevel til Klinik assistent hos en tandlæge. Her fik hun så krydsallergi da der også var mange kemiske stoffer at arbejde med. En dag da hun skulle have taget nogle blodprøver inde i city faldt hun over salon Zenz som også er en grøn frisør. Anja valgte at tage kontakt til Zenz, og blev selv en del af salonen kort efter. Hun fik sat nogle prøver fra salonen på ryggen, og testet dem og dem kunne hun godt tåle. Anja var meget glad for at hun kunne fortsætte med at være frisør, og i dag har hun sin egen grønne salon fri for farlige kemikalier. Den er hun meget stolt af, hvilket jeg godt kan forstå!

Der blev også lige tid til en gang massage i frisørstolen :)

Dette er Camilla, som blev udlært som frisør i 2012 og har arbejdet som frisør lige siden. Hun havde også allergi over for hårprodukterne, og fandt hurtigt ud af, at hun ville arbejde hos en grøn frisør. Camilla er fynbo og man føler sig helt tryg i hendes hænder som kan trylle. For nyligt har hun taget en makeup uddannelse, og hun glæder sig til at komme i gang med at lægge makeup på hendes kunder, med lækre økologiske produkter.

 

Relateret indhold