Rasul og baby steps - Christina Neubert
Uncategorized

Rasul og baby steps

Jeg har nu lagt min føntørre væk, og selvom at jeg har langt hår, så går det fint med at få det lufttørret. Det er et lille baby step i forhold til at spare på strømmen, men jeg tror at jeg kan blive rigtig sej til at spare på strømmen, hvis jeg gør det i små steps, og øver mig på et step ad gangen. Jeg er overbevist om, at det gør en stor forskel med de små rutiner. Tænker at det da kun kan give gevinst på den positive konto at gøre noget end at lade være. Et andet eksperiment som jeg har gang i, i øjeblikket, er at bruge Rasul ler i stedet for shampoo, og hvorfor nu det? Jeg tænker at hvis jeg bruger et så rent natur produkt som muligt, så spares der en masse resourcer til at fremstille en shampoo. Jeg kommer ikke kemiske tilsætningstoffer i afløbet, og måske bliver jeg også skånet for nogle stoffer, der i sidste ende ikke er særlig godt for mig, og jeg snakker ikke om parfume og parabener, nej jeg snakker om SLS stofferne.

Hvad er SLS? det er et skummemiddel, der fjerner de naturlige olier fra hår og hovedbund får at shampooen kan trænge bedre ind. Og hvorfor bruger stort set alle så Sodium Laureth Sulfat? Fordi det er meget billigt og det skummer godt. Alternativerne til SLS’erne er temmelig dyre, og de skummer ikke på samme måder. SLS kan opføre sig som et hormon i kroppen og skabe ubalance i hormonsystemet. SLS skader øjnenes udvikling og funktion – især hos børn. SLS viser hudirritation hos forsøgsdyr og på humane forsøgspersoner. SLS dræber på længere sigt hårrødderne og hårene vil et efter et falde af. Huden udgør en stor del af kroppens naturlige forsvarsværk, men SLS fjerner de naturlige olier hvormed huden efterlades udtørret, svækket og lettilgængelig for diverse mikroorganismer. Det er giftigt for fisk og andre vandlevende dyr og har potentiale for bioakkumulering (hvilket betyder at det ophobes i organer fisk.) Det er også uopdaget i mange kommunale vandfiltre, og kommer i vandet fra hanen, du drikker. Det er almindeligt anvendt til at dræbe planter og insekter. Producenter af SLS har på et tidspunkt bønfaldt at have SLS opført som et godkendt pesticid til økologisk landbrug i USA. Ansøgningen blev afvist på grund af dets forurenende egenskaber og mulige miljøskader. Toksiske natrium og svovloxider frigives, når SLS opvarmes. Så et dejligt varmt brusebad med en SLS shampoo kan i længden være skidt. SLS er i stort set alle skummende shampooer!

Nu har jeg kun prøvet Rasul en gang, og jeg har hørt at det kræver tilvænning for håret, før at det bliver godt, og det må jeg så konstatere, at det gør det i hvert fald. Det var super tørt og flyvsk. Men meget fyldigt. Jeg tror simpelhen at det vasker håret meget rent og desuden ikke efterlader nogle former for blødgørende stoffer.

Nu holder jeg ud lidt endnu, og jeg tror, at hvis jeg evt sprayer håret med opblandet æblecider og vand, og giver lidt olie til spidserne, så skal det nok blive fint. Desuden giver et tilskud af fiskeolie et rigtigt flot blankt hår.

A pro pros ler så har jeg også lige haft fingrene i det lækreste økologiske pottemuld, da jeg skulle plante stiklinger fra nogle planter, som har fået fra Urtehuset i københavn. Mine planter skal have det bedste af det bedste <3

Relateret indhold