My Eco Wardrobe - Christina Neubert
Uncategorized

My Eco Wardrobe

MEW logo_sort_lille

Der er kommet endnu en lækker webshop med bæredygtig mode til kvinder.

Marie-Louise Kingo som er ejer af My Eco Wardrobe, har sat sig for at samle det bedste indenfor bæredygtig mode, og hun gør meget ud af at vælge tøj, som udover at være bæredygtigt produceret, har potentiale til at blive en klassiker i ens skab, så det kan bruges uafhængigt af sæson trends. Som hun skriver på sin hjemmeside, skal det være lettere at shoppe lækkert tøj med visioner for en fremtid. Jeg synes jo selv, det er fantastisk når man kan få smukt kvalitetstøj, som går hånd i hånd med en bæredygtig produktion. Og en bæredygtig produktion er jo mange ting. Det er når materialerne er økologisk produceret og  udspringer af naturlige og organiske materialer som fx silke, hør, uld, hemp, tencel. Det er når noget er Fairtrade, hvilket vil sige, at dem som har fremstillet tøjet, har arbejdet under ordentlige og forsvarlige forhold. Det kan være genbrug af materialer, og det kan være ved at have fokus på at nedbringe energi og materialespild i produktionsprocessen. Nogle af My Eco Wardrobes produkter opfylder alle disse kriterier, andre opfylder nogle af dem. Fælles for dem alle er, at de har en bæredygtig dagsorden.
Tøjstilen på My Eco Wardrobe er urbanagtig, minimalistisk, etnisk og feminin, og langt de fleste tøjmærker forhandles for første gang i danmark. Jeg har valgt at fremhæve et lille udsnit her, som My Eco Wardrobe forhandler.

LHR_spacedyedsweater

L’Herbe Rouge er et fransk mærke og har et klassisk design med rene linjer, tilsat kant og bæredygtige materialer. Mærket arbejder ud fra filosofien “Une autre mode est possible”, og det afspejles i deres valg af materialer og produktionsformer. Materialerne er økologisk bomuld, uld og tencel, og deres produktion foregår i Frankrig og Afrika med fokus på at nedbringe miljøbelastningen på en målbar måde – så konkret at de klassificerer hver enkelt produkt efter dette. Se mærket her.

Aura_que_moina-2Jeg er også vild med denne charmerende taske fra Aura Que. Den har et etnisk og grafisk præg. Tasken er håndlavet i Nepal i små produktionsgrupper, som bruger lokal arbejdskraft og sikrer ordentlige løn – og arbejdsforhold i henhold til fair-trade principper. Tasken har lynlås, et godt rum og en lille indvendig lomme med lynlås. Remmen kan indstilles, så den både kan bruges kort og lang. Det fine påsyede mønster i grålige nuancer er inspireret af lokale dhaka traditioner. Tasken findes også i mørkeblå. Se tasken her.
Tasken er dog udsolgt i øjeblikket, men kommer om 10 dages tid.

Sira_Bracelet_TurquoiseDette flotte armbånd er lavet af genanvendt messing med turkis sten fra det L.A. baserede Cleobella. Det findes også med sort sten. Se mærket her.

Cleobella har hele deres produktion på Bali, som firmaets stiftere er tæt knyttet til. Stilen er udpræget etnisk tilsat et strejf rock ‘n roll attitude. Produktionen foregår i små lokalsamfund med fokus på miljømæssig og social ansvarlighed. Alle produkter er håndlavede og der anvendes genbrugsmaterialer, såsom genbrugt læder og genbrugt messing fra andre industriers overskud.
Valentine Kimono jakkeMy Eco Wardrobe forhandler også den seje, franske, darling, Valentine Gauthier. Tøjet er produceret i naturlige eller økologiske materialer og produceres dér hvor råmaterialerne kommer fra. Valentine Gauthier arbejder ud fra et etisk charter for miljømæssig og social ansvarlighed – og stiller samme krav til sine samarbejdspartnere. Produktionen foregår i Frankrig, Spanien og Indien. Se mærket her. 

 

We’ve got one more cool webshop with sustainable fashion for women in Denmark.

Marie-Louise Kingo is the owner of My Eco Wardrobe, where all the best of sustainable fashion is collected. She chooses her clothes carefully. Besides being sustainable, it is often a classic you can have in the closet. Sustainability is many things, it is when something i Fairtrade, recycle, organic produced and made of organic material like silk, hemp, wool, cotton, tencel, etc. and it can be by focusing on reducing energy and material waste in the production process. Some of My Eco Wardrobes products meet all these criteria, others meet some of them. Common to them all is that they have a sustainable agenda.

The clothes on My Eco Wardrobe has a urban-style and is minimalistic, ethnic and feminine, and the most of the clothing brands is sold for the first time in Denmark. I have chosen to highlight a small sample here on my site.

Relateret indhold