Maldiverne - paradise on earth! - Christina Neubert
Uncategorized

Maldiverne – paradise on earth!

SAMSUNG CSCRecykle tanktop fra H&M og Kuyichi jeans, som jeg har klippet til shorts.

Jeg er lige kommet hjem fra en helt igennem fantastisk tur til maldiverne – et af de steder på jorden, man bør besøge, før det er for sent. For pga. klimaforandringerne kan maldiverne være forsvundet inden for de næste 100 år. Maldiverne har brug for, at verdenslandene går over til 100 % CO2 neutral omstilling NU.

I have just returned from a truly fantastic trip to the Maldives. One of the places on earth, you should visit before it is too late. Because of the climate change may Maldives dessapear in the next 100 years. Maldives need that the worlds countries moving to 100 % CO2 neutral conversion NOW.

SAMSUNG CSCTusnelda Block silkekjole –  River and Raven 

SAMSUNG CSCStrandtaske fra Baserange – River and raven 

SAMSUNG CSCTanktop fra The Baand – det lækreste bløde økologiske bomuld.

Noget af det som er værd at opleve på maldiverne, er det helt utrolige koralrev, som huser alverdens smukke fisk og havdyr. Vi havde den store ære at snorkle side om side med små hajer, klovnefisk, djævlerokker og aftrækkerfisk.

In the Maldives it is worth experiencing the incredible coral reefs, home for all sorts of beautiful fish and sea creatures. We had the great honour to snorkel alongside small sharks, clown fish, stingrays and triggerfish.

 

PTDC0043_2

 

De fantastiske formationer i et koralrev består af millioner af døde og levende koraldyr. Dette er små organismer, som danner aflejringer af kalk. Selve koralrevet er et slags fælles skelet, dannet af millioner af døde og levende koraller. Koralrev findes i alle dele af verden og har en yderst vigtig funktion som yngleplads og eksistensområde for en stor mangfoldighed af arter. Desværre så truer den menneskelig aktivitet disse enestående marine miljøer. Truslen kommer især fra stigende havtemperaturer, forårsaget af global opvarmning og forurening. Koraller er nemlig fuldstændigt afhængige af næring fra bestemte typer alger, som også beskytter korallerne imod de skadelige ultraviolette stråler fra solen. Det har vist sig, at dette fint afbalancerede økosystem er meget følsomt over for temperatursvingninger. Bare en lille stigning i vandtemperaturen kan føre til, at korallerne ikke længere kan drage udbytte af algerne. Dette fører til, at korallerne blegner og dør.

Maldiverne gør selv, hvad de kan for at undgå for meget CO2 udledning, og derfor opfordre jeg også de turister som måtte have interesse i at rejse dertil i at behandle øerne med største respekt. Lad være med at tage de levende koreller med hjem, hvilket der desværre er en del der gør.

 

 

 

Relateret indhold