Juice, detox, januar og yoga - Christina Neubert
Uncategorized

Juice, detox, januar og yoga

IMG_0466

Så blev det januar – den måned hvor jeg lige starter forfra på sundhedskontoen. Hvis der er noget andet end bæredygtig mode, jeg går op i, så er det mit helbred.  Jeg tror fuldt og fast på, at det godt kan betale sig at forebygge mod livsstilssygdomme. Og dem gider jeg helst ikke slæbe rundt på senere i livet. Noget af det, som jeg er sikker på kan hindre dit immunforsvar i at slå koldbøtter og dermed udvikle sig til livsstilssygdomme, er at holde sig for så vidt muligt fra slik, kaffe, alkohol og diverse konserveringsmidler. Det lyder måske lidt kedeligt – men for mit vedkommende så har jeg næsten vænnet mig til at undvære det – jeg har dog stadig lidt svært ved kaffen, men jeg prøver at undgå den. Det er også som om at frugt bare smager endnu bedre, når man ikke spiser store mængder sukker. Jeg er ikke fanatisk, så der kan godt ryge et enkelt glas rødvin en enkel god kaffe eller et stykke slik ned, hvis der er en anledning.

Men i januar får den altså lidt ekstra på sundhedskontoen – marcipanbrød og honninghjerterne er skiftet ud med vitaminer og juicer. Især rødbedejuice med ingefær, citron og gulerod er min favorit. Jeg er også begyndt at spise kold Chiagrød – den er egentlig ok lækker og sprængfyldt med fibre, proteiner og de gode fedtsyrer, og så skulle den vidst også afgifte kroppen. Jeg laver den med hjemmelavet mandelmælk og en skefuld havreklid og vanilje. Den smager bedst når den har stået en dag i køleskab.

IMG_0470 IMG_0471

Jeg kan også varmt anbefale at sætte lidt tid af til Astanga Yoga. Disse billeder er fra min yoga skole.  Jeg kan rigtig godt lide stedet fordi det emmer af fordybelse og lærerne har mange års erfaring med yoga. Astanga formen er dynamisk og du får altså både hård træning af alle muskler i kroppen samtidig med at du får fokuseret dit åndedræt og klaret dine tanker. For mig bliver det en form for meditation. Yoga ilter kroppen, da man arbejder meget med sit åndedræt under praksis, dette er en detox for kroppen.

In january I will put a little extra on health account – marzipan bread and honey hearts are replaced with vitamins and juices. Especially beetroot juice with ginger, lemon and carrot are my favorite. I also started eating cold Chia porridge – it’s taste delicious and is bursting with fiber, protein and healthy fatty acids. I make it with homemade almond milk and a spoonful of oat bran and vanilla. it tastes best when it has been a day in the refrigerator. 

I also recommend to use some time for Ashtanga Yoga. These pictures are from my yoga school.I really like the place because there is a great understanding and immersion of the yoga practise and the teachers have years of experience with yoga. Ashtanga yoga is an intense, flowing style in which the same poses are always done in the same order. You will get hard workout, while you get focused on your breath and clear your thoughts.  For me, it becomes a form of meditation. It is intended to realign the spine, detoxify the body, and build strength, flexibility, and stamina. 

 

 

Relateret indhold