I dag starter Fashion Revolution ugen! - Christina Neubert
Uncategorized

I dag starter Fashion Revolution ugen!

christina og johanne who made my clothes3

 

I dag starter Fashion Revolution ugen – en verdensomspændende kampagne som er skabt for, at vi ikke må glemme de usynlige hænder, som syer vores tøj sammen. Den 24. april 2013 styrtede en kæmpe tekstilfabrik i Bangladesh sammen. Ulykken har fået navn efter fabrikken, Rana Plaza, og kostede 1133 mennesker livet. Mennesker, som arbejdede for at lave det tøj, som vi kan købe i butikkerne. Årene efter har gået med at få verdens store firmaer til at tage ansvar og udbetale erstatning til de pårørende.

Verden over fra den 18 – 24. april, bliver Fashion Revolution markeret ved at brands, aktivister,  bloggere og forbrugere sammen fortæller historier om tøjindustrien. Både de sørgelige, som er at folk dør og bliver syge af at lave tøj, og de gode om, at nogle brands gør det modsatte og tager ansvar for menneskene bag. Revolutionen opstod med et simpelt ønske om svar på spørgsmålet “Hvem har lavet mit tøj?” #Whomademyclothes.

Du kan selv være med til at gøre en forskel! Gennem hashtagget #whomademyclothes har tusindvis af mennesker verden over allerede vist deres støtte til kampagnen og spurgt modebrands, #Whomademyclothes. For at deltage skal du blot tage et billede af mærket i dit tøj, uploade det til et socialt medie, og tagge det brand, som har lavet tøjet. Du kan også være med den 24. april, hvor Fashion Revolution Denmark holder event på Onkels Dannys Plads – her står en photo booth klar til dig, hvor du kan få taget et foto med en mega sej baggrund.

Støt Fashion Revolution Denmark med et like på deres facebookside Fashion Revolution Denmark

Relateret indhold