Smukt håndværk produceret i Nepal - Christina Neubert
Uncategorized

Smukt håndværk produceret i Nepal

Disse flotte statement øreringe jeg har på her er fra Resaliving.com.
Resa Living laver smykker, home accessories, tørklæder af gamle sarier, skindtasker af genbrugsskind med mere. Alt hvad Resa Living producerer er lavet af talentfulde og lidenskabelige håndværkere i Nepal, som laver hvert stykke i hånden. De bruger smukke sten fra lokalområdet og blander dem med forgyldt sølv og messing for at skabe luksuriøse og tidsløse stykker, der fejrer Nepals stolte håndværkstraditioner.
Firmaet er startet af danske Theresa. Theresa og hendes familie er bosat i Nepal, og ideen til hendes firma startede sidste år, da hun var Country Co-ordinator for Fashion Revolution Nepal.  Med hendes arbejde som Country Co-ordinator, fik hun lyst til  at hylde de historier og kunstnere, der var kommet først. Resa Living blev grundlagt i september 2016 med visionen om at skabe produkter med en harmonisk balance mellem kvalitet, historie og fantastisk design. Theresa elsker og er passioneret omkring at investere i folkene bag hendes designs, så de kan skabe bedre levebrød og bedre liv for dem selv.
Theresa og hendes familie flyttede til Nepal i 2014. Da Theresa flyttede til Nepal, blev hun med det samme inspireret af de mange kunstnere og håndværkere, som producere håndarbejde og arbejder med metal. Theresas naturlige interesse for kunst og design gjorde, at hun fandt et netværk af bæredygtige producenter, og da hun igennem sit arbejde for Fashion Revolution Nepal, så en mulighed for at markedsføre deres firmaer til omverden og internt i Nepal, begyndte flere og flere at opdage, at Nepal er et sted med stort potentiale for bæredygtigt design. Theresa og hendes familie har gennemlevet et voldsomt jordskælv i Nepal sammen og set, hvordan en naturkatastrofe kan tage alt fra mennesker, som næsten intet har til at starte med. Alt dette motiverede hende til at tage springet og starte Resa Living.
Navnet Resa Living repræsentere ’Resa’ (Theresa), og ”Living” står blandt andet for at værdsætte livet og de måder, vi vælger at leve på, samt hvad vi vælger, at vores livstil skal indeholde. Theresa oplærer unge kvinder, der har haft en svær start i livet, i tilskæring, syning og design. Ligeledes arbejder hun med en gruppe kvinder, som strikker for Resa living: de kommer og lære mønstre og så strikker de modellerne hjemme hos sig selv, så de også kan passe deres små børn. Det betyder, at de kan forbedre deres families levestandard og gøre det gennem arbejde, som de kan lide. Hvis du en dag skal til Nepal, så inviterer Theresa gerne interesserede med på produktionsbesøg for at vise, hvordan tøj, tilbehør og smykker fremstilles.
Det er rigtig vigtig for Theresa, at der er balance mellem design og måden hvorpå produkterne fremstillet. Hun mener, at design kun er rigtig design, hvis det er produceret med respekt for menneskerne bag og for miljøet. Resa Living, bruger meget tid på at finde vintage tekstiler og restlagre af læder for at reducere masseforbrug og spild, som man normalt ser i fast fashion. Derfor har hun en fast rute, som hun tager for at finde brugte sarier, der kan genbruges til for i tasker, filt med uld til plaider
o.lign.
These beautiful statement earrings and necklaces are from Resaliving.com.
Resa Living makes jewelry, home accessories, old sarier scarves, leather bags of recycled leather and more. All that Resa Living produces is made by talented and passionate craftsmen in Nepal who make each piece in hand. They use beautiful stone from the local area and mix them with gilded silver and brass to create luxurious and timeless pieces that celebrate Nepal’s proud craft traditions.
The company is started by Danish Theresa. Theresa and her family are resident in Nepal, and the idea for her company started last year when she was the Country Co-ordinator of Fashion Revolution Nepal. With her job as Country Co-ordinator, she wanted to pay a tribute to the stories and artists that had come first.

Relateret indhold