Green tips! - Christina Neubert
Uncategorized

Green tips!

Der er snart klimatopmøde i Paris COP21, og det bliver endnu en runde i den store globale diskussion om, hvordan vi kan bremse den skæbnesvangre stigning i udledningen af drivhusgasser, der er i fuld gang med at forandre planetens klima med større hast end nogensinde før. Der skal tages store beslutninger vedrørende klimaet, dog kan man godt frygte at det endnu engang bliver mere ord og tomme løfter end konkret handling. Imens at regeringsledere og toppolitiker bliver enige om en fælles hensigtserklæring for at redde livet på kloden – må vi andre gøre hvad vi kan.

Jeg har lavet en mini guide til at tage skridtet mod en mere miljøvenlig hverdag! Jeg har ikke selv nået at fuldføre alle punkterne endnu, men efterstræber at gøre det indenfor de næste par måneder.

  • Noget af det vigtigste jeg har gjort, er at skifte energiselskab. Jeg har skiftet til Natur Energi. Alle kan tilmelde sig grøn energi – det er valgfrit, i danmark og meget meget nemt at gøre! Når du køber klimavenlig strøm, investerer du i ny vedvarende energi. Det vil sige, at hver gang du trykker på stikkontakten, er du med til at bygge et lille stykke af en ny vindmølle eller en anden type vedvarende energi-anlæg. Det er vigtigt med ambitiøse målsætninger for udfasningen af fossile brændstoffer i den danske og europæiske energiforsyning. Olieindustrien er magtfuld og ødelægger store naturlandskaber verden over, og er den største kilde til den globale opvarmning. Hvis vi støtter udviklingen af vedvarende energi, har vi vedvarende energi til rådighed, og des mindre er vores behov for kulstrøm. Grøn energi er desværre stadig lidt dyre, men ja jeg tror det er pengene værd! Og så kan man sparer på strømmen ved brug af nogle sparetips.
  • Spar på strømmen: Sluk alle stikkontakter og standby knapper, når du ikke bruger apparaterne. Gå efter sparepærer. Lad ikke opladere til mobil og bærbar sidde i stikkontakten efter brug. Spar på tv og computertid, og lav i stedet noget andet med dine venner og familie. Overvej om din fryser og køleskab står korrekt. En fryser bør ikke være koldere end -18. Det kan også være at din fryser er for stor til dit forbrug. Undgå tørretumbler og vask tøjet på 30 grader. 
  • Zero Waste: En anden ting som har fanget min interesse er Zero Waste – Det er super svært at efterleve, men for mig er der gået lidt sport i at komme i gang med det. Du kan læse mere om Zero Waste her. Et sted jeg er begyndt er ved at udskifte de fleste af mine husholdningsartikler til holdbare og permanente løsninger. Jeg foretrækker gerne, at de er lavet af træ og andre naturlige materialer eller er recycled. Jeg har fx droppet engangskarklude, hvilket jeg slet ikke kan forstå, at jeg har brugt i første omgang. Det kom frem for nyligt, at de er spængfyldt med mikroplastik, og at det hvirvler rundt i vores køkken, mad og miljø, når vi bruger dem. Så vil jeg hellere bruge karklude som er lavet af bomuld og som har en længere holdbarhed i stedet. Denne karklud på billedet er recycled og kan købes i Ego Eco. Staniol og husholdningsfilm bruger jeg aldrig. I stedet bruger jeg opbevaringsbokse. Jeg prøver at undgå plastik, hvor jeg kan.  Plastik er jo først og fremmest lavet af olie. Alt efter hvad plasten skal bruges til, kan der også være tilsat forskellige kemiske stoffer. Det kan f.eks. være blødgørere, farvestoffer, flammehæmmere og stabilisatorer.
  • Reklamer Nej Tak – Hvis jeg skal bruge et godt tilbud, leder jeg efter det på nettet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du afmelder dine reklamer, så klik på dette link.
  • Økologi – Økologi – Økologi
  • Køb mindre – Wow der er mange penge at spare her.
  • Spise mindre kød eller slet intet.

 

Relateret indhold