Detox fra de sociale medier - Christina Neubert
Uncategorized

Detox fra de sociale medier

I de første uger af 2017 har jeg holdt mig fra de sociale medier og min telefon har været på flytilstand meget af tiden, hvilket har været vidunderligt! – Og hvorfor har jeg så det?

 

Et af mine nytårsforsæt for 2017 er at holde mit sociale medie forbrug til et meget mindre omfang end i 2016 . Jeg føler at det har taget overhånd både i mit eget liv og også for dem som står mig nær. Jeg føler at det suger min tid, tanker og energi ud af mig og det er gået hen og blevet en slags usynlig stressfaktor, noget som er blevet mere klart for mig, i løbet af de her 2 første uger af 2017. Det har været befriende at holde pause fra min iphone og det har givet mig meget mere tid til gengæld. Jeg tænker at massestrømmen af informationer kan blive en  slags usynlig støj inde i hoved og medføre stress.

Derfor bliver mit nytårsforsæt at kun kigge sociale medier 1-2 gange om ugen and that’s it, og så er der til gengæld heller ikke så mange andre nytårsfortsæt i år. Jeg er lidt spændt på om jeg klare det, for jeg er også super nysgerrig af person, og jeg er jo vandt til hele tiden at tjekke min telefon. Men nu bliver det altså primært holdt til mails og beskeder. Jeg ser det lidt som et personligt eksperiment, og håber på at jeg til gengæld får frigivet en masse kreativitet og kvalitetstid med dem jeg har i mit liv. Nu kan man måske sige at det virker lidt skørt at detoxe fra de sociale medier, når man er blogger, men hensigten for mig med at være blogger, var nu også at jeg ville skrive, når jeg havde noget på hjertet, og ikke at de sociale medier skulle fylde så meget som de gør pt. i mit liv. På de sociale medier er der også en “like hunter” mentalitet, som er en bølge, jeg også gerne vil hoppe over. Det er lidt ambivalent for jeg synes selvfølgelig det er dejligt, når man får anerkendelse for noget man har lagt lidt arbejde i, men at føle sit selvværd i et foto bliver usundt i det lange løb, hvilket jeg tror at mange gør i dag og især de helt unge er i fare her. Jeg ved ikke om det lige er noget jeg selv lider så meget under, for jeg er voksen nok til at lade “likes” blive en indikator for, om der er noget som jeg kan gøre bedre eller anderledes, i forhold til det projekt jeg har kørende eller om det bare er ligemeget at kun 3 har liket mit forslag, hvorimod det er de færreste 14 årige, der er i stand til at tænke sådan.

Jeg havde en samtale med en af mine tætte veninder for nogle måneder siden omkring kreativitet. Hun er kreativ på et område, og jeg er kreativ på et andet område, og hun spurgte ind til hvordan det gik med mine kreative projekter, og jeg svarede som altid ” for lidt tid” og hun sagde suk… ja …. men hvordan får vi skaffet dig mere tid så?….. Jeg havde ikke svaret der, men jeg tænkte videre over det i nogle måneder og pludselig kunne jeg se, at der var et område jeg kunne vælge fra og dermed få mere tid, nemlig de sociale medier. Jeg har ikke tænkt mig at lukke bloggen ned og aldrig være på de sociale medier mere, men jeg vil heller ikke være slave af det længere. Jeg synes vi har en mystisk tid hvor alle sidder bøjet over deres telefoner, og jeg forundres stadig over at sætte mig i en metro og være omgivet af 20 mennesker, stumme og foroverbøjet, selvom det har været sådan de sidste par år.. Jeg synes ikke det er særlig rart heller, når man er sammen med nogen og de så hele tiden lige skal tjekke deres telefon eller måske svæver rundt i virtuelle tanker. Jeg tror det gør noget ved vores forhold til hinanden. Måske kan man også sætte det i relief til miljøet, måske for det os til at distancere os mere til naturen og dermed også være ligeglad med den.

Mens dette blogindlæg blev til, skrev jeg det på papir først. På den måde kunne mine øjne hvile mest muligt fra de skarpe skærme. For vores syn har faktisk heller ikke godt af overforbruget af skærme. Det gav mig også mulighed for at bemærke den sværm af fugle som fløj hen over himmelen i bølger. Sanserne bliver understimuleret når vi bruger skærmene for meget. Det er vigtigt at pleje sine sanser!

 

 

Relateret indhold