Carcel - Tøj lavet af kvinder i fængsel! - Christina Neubert
Uncategorized

Carcel – Tøj lavet af kvinder i fængsel!

 

IMG_5948

Carcel er et nyt dansk mærke, som får produceret deres tøj af kvinder i fængsel. Det var et af de brands, som vakte min interesse mest under modeugen. Jeg kendte i forvejen historien bag brandet, fordi de blandt andet havde støttet Fashion Revolution Danmark under Fashion Revolution ugen. Men jeg har også fulgt dem på deres Instagram det sidste år. De deler rigtig meget ud omkring deres produktion, og de forholder sig transparente, hvilket jeg i den grad synes er fedt. De blev udråbt af Vougue, som the coolest new label in Copenhagen, hvilket jeg i den grad forstår. Jeg synes de er mega seje – De formår virkelig at forene socialt ansvar, bæredygtighed, lækkerhed og samtidig skabe god vibe omkring deres brand.

IMG_5949

Det er Louise van Hauen og Veronika D’Souza der står bag mærket Carcel. De har oprettet deres helt egen produktion i et kvinde fængsel i Cusco, Peru. Her har man den højeste kriminalitet som afstedkommer fra fattigdom. De to kvinder startede deres virksomhed for at få en positiv indflydelse i verden gennem gode lønninger til kvinder der sidder i fængsel, og ved kun at bruge de bedste materialer og kvalitetsdesign, som skulle holde. Ved selv at starte produktionen op kunne de selv være med i hvert trin i produktionsprocessen.

Carcels produktionschef Heber og deres regionale designchef Meike bor i Cusco, og de tager til fængslet hver dag og styrer værkstedet. Teamet fra København rejser derover 4-5 gange om året og arbejder tæt sammen med kvinderne. Carcel investerer i deres produktion, og det betyder at de investere i forhold til hver enkelt af deres medarbejdere. Ved at betale en god løn og uddanne de indsatte kvinder er det Carcels vision at hjælpe disse kvinder og deres familier ud af fattigdom.
De har en vision om at udvide konceptet til andre lande, der producerer materialer i høj kvalitet, og som har en høj koncentration af fængslede kvinder. I sidste ende skal konceptet hjælpe kvinder i fængsler over hele verden.

 

IMG_5945

carcel

Alle deres items er lavet med stolthed af kvinder som sidder i fængsel i Peru, og derfor har Carcel valgt at sætte kvindernes navne i tøjet for at ære dem. Julie fortalte at de nu var i gang med at udvide deres sortiment til et kvindefængsel i Thailand.  Og hun fortalte hvor meget det også gav tilbage, at mærke at kvinderne var glade og stolte over at deres navne stod i tøjet, for på den måde følte de sig heller ikke helt glemt. Samtidig har de nu mulighed for at sende penge hjem til deres børn og familier, og de har også fået noget at tage sig til inde i fængslet, som giver dem mening.

carcel1

Screen Shot 2017-08-16 at 19.15.53

 

Rocio er talentfuld, klog og professional. De andre piger har nomineret hende som værende den bedste arbejder. Hendes familie lever langt fra fængslet og hun får aldrig noget besøg. Så hun er meget glad for at have meget arbejde så hun kan få tiden til at gå.

Efter hun færdiggjorde gymnasiet, flyttede Rocio til Cusco for at arbejde i en modeforretning. Hun forelskede sig i en ældre mand, som spurgte om hun ville køre nogle unge kvinder til Cusco til hans butik for at arbejde der. Hun siger at hun ikke vidste, at de skulle derhen for at arbejde som prostituerede. Hun blev fanget af politiet for human trafficking. Hendes kæreste forsvandt og hun hørte aldrig noget igen.

Rocio sparer op til en ny begyndelse, og hun drømmer om at flytte væk fra Peru til Brasilien med hendes far.

Peru er et af de lande hvor man har den højeste kriminalitet som afstedkommer fra fattigdom. Det kan være svært for mange at få et normalt liv og unge kvinder ender nemt i fængsler.

 

Relateret indhold