Bliv en aktiv borger gennem din garderobe - Christina Neubert
Uncategorized

Bliv en aktiv borger gennem din garderobe

 

 

Min skjorte er fra Skall Studio og af 100 % økologisk bomuld. Det er en #30wears – dvs. en skjorte som jeg har gået med mindst 30 gange.

Vi forbrugerne bliver mere og mere bevidste omkring vores tøjvalg. – Vi er begyndt at forstå de sande omkostningerne ved at købe billigt og hurtigt tøj. Der er brug for nye løsninger, når det gælder vores tøjforbrug. Løsningen kan være meget simpel. Køb mindre og få mere ud af hvert stykke tøj. Køb genbrug, der kan holde til noget – måske er det lidt dyre, men det er det værd. Bliv en aktiv borger gennem din garderobe. Hvis vi alle kan forpligte os til at bære det tøj vi køber, mindst 30 gange, så kan vi gøre en forskel. Spørg dig selv inden du køber noget tøj, “ville jeg gå med dette over 30 gange?” Dette er et meget simpelt værktøj, og du vil blive overrasket over, hvor mange gange du ville svare ”faktisk ville jeg ikke bære det, så mange gange”. Vi er nødt til at købe tøj, som vi elsker. Tøj, der vil opretholde vores garderobe i mange år fremover.

 

Der er flere løsninger. Stil krav til det tøjmærke du køber fra! Tjek på deres hjemmeside, om de er åbne omkring deres produktionsforhold. Tør de fortælle dig, hvor de får produceret deres tøj, og hvilke materialer de bruger? Gennemsigtighed er meget vigtigt, for at vi forbrugere kan bestemme over de valg vi tager, når vi køber tøj. Ellers har vi ikke en jordisk chance, for at vide, om vi har støttet massiv forurening eller moderne slaveri.

Det er Fashion Revolution Week lige om lidt, her hvor vi alle vender tøjet på vrangen og spørger #whomademyclothes

Hvis du gerne vil vide mere, om hvad Fashion Revolution er, så gå ind på deres hjemmeside eller følg Fashion Revolution Denmarks facebookside og Instagram – her kan du også holde dig opdateret omkring de events, der bliver holdt i forbindelse med Fashion Revolution Week.

FashRev_selfie_2

Relateret indhold