Another View - Christina Neubert
Uncategorized

Another View

 

Jeg har gjort mig et nyt bekendskab, med det bæredygtige mærke Another View. Jeg var for nyligt til et af deres modeshow og se deres nye kollektion. Johanne fra Bedremode.nu var der også og skulle holde et oplæg om bæredygtig mode. Det gjorte hun rigtig fint. Ejerne som står bag Another View er Mette Groth som er designer og Dorthe Brøgger som står for kommunikation. Another View er et fællesskab af mennesker, der brænder for bæredygtig mode. De er egentligt 7 damer bag mærket. Modeshowet fungere også som en mode salon, hvor du har mulighed for at købe tøjet bagefter. Det er en rigtig fin måde at lære et tøjmærke godt at kende. Kollektionen var super fin og meget klassisk. En del af tøjet er vendbart, så hvis du fx spilder noget på din trøje kan du bare vende blusen om. De arbejder ud fra filosofien at det skal være holdbar mode og lavet af bæredygtige materialer. Another View producerer lokalt i Italien. De bruger recycled uld til strik, som bliver lavet efter gamle Italienske produktionsteknikker og de arbejder desuden efter Zero-waste principperne i meget af deres strik. På billedet her, står jeg i en af deres recycled uld strikbluser samt deres share bukser.

Mette Groth og Dorthe Brøgger.

Meget af deres tøj er også lavet af lyocell, som de anvender til skjorter og kjoler.  Lyocell er lavet af hurtigvoksende, selvforsynende eukalyptus- og nåletræer, og er et af de mest miljøvenlige tekstiler.

Another View arbejder med små kollektioner både i antallet af styles og i produktionsstørrelse, idet de primært producerer efter ordre, det vil sige at nogle af deres styles skal man forudbestille – denne produktionsform kan jeg faktisk meget godt lide. På den måde undgår de lagersalg og ressourcespild. I og med at de får deres tøj produceret i Italien, sikrer det dem at de kan holde styr på de gode arbejdsforhold, da Italien ikke er så langt fra danmark, det giver dem mulighed for en tættere kontakt og mindsket transport af de færdige produkter.

 

 

 

 

Relateret indhold